Selecteer een pagina

Hout brandvertragend behandelen

Voor ons is dit dagelijks kost!
Wat wilt u behandeld hebben?
l

Voor elke situatie een maatwerk oplossing

Je ontvangt altijd het juiste certificaat

Zowel impregneren op onze locatie als bij jou op locatie is mogelijk

Wij gaan altijd voor de beste support

‘Op verzoek van de brandweer moesten 800 fruitkisten brandvertragend gemaakt worden. Waar begin je dan. Gelukkig kon Ruud met een spraybehandeling het juiste resultaat halen en beschik ik over de vereiste resultaten. Goed gedaan!’

Brandvertragend behandelen

Heb je het hout al aangeschaft of is het zelfs al toegepast? Dan kunnen wij je helpen met het verhogen van de brandveiligheid.

Geef ons aan wat u behandeld wilt hebben?
Je kan het zo gek niet bedenken of het kan worden gemaakt met hout. Hout kom je dan ook tegen in een grote hoeveelheid variaties en hoedanigheden. Wanneer hout in een openbare ruimte staat of wordt toegepast komen er al heel snel wettelijke normen aan te pas die eisen dat hout brandvertragend wordt behandeld.

Wij adviseren u over de keuze voor behandelmethode
Methode die wij hanteren zijn de spraymethode, coatmethode of de autoclaafmethode. Al deze methode hebben hun eigen voor en nadelen. Daarnaast adviseren wij over het product waarmee het beste geïmpregneerd kan worden. Dit is afhankelijk van:

  • De eigenschappen van het hout dat behandeld moet worden (houtsoort);
  • De brandklasse waar het aan moet voldoen;
  • Het certificaat dat u nodig heeft

Laat ons weten wat u behandeld wilt hebben en wij geven u een passend advies!

Elk project kent zijn eigen behandelmethode

Behandelmethoden

1

De Vacuum-druk-methode

Met de vacuum-druk-methode wordt de hoogst gestelde Europese norm behaald.
De vacuum-druk-methode is een veel toegepaste impregneer techniek. Hierbij wordt het hout ingebracht in een autoclaaf. Het impregneermiddel wordt op deze manier onder druk en in vacuum toegevoegd aan het hout.

Met deze computergestuurde methode wordt de hoogste indringdiepten bereikt. Door het hout vooraf en achteraf te wegen wordt bepaald hoeveel impregneermiddel het hout heeft opgenomen. Met de vacuum-druk-methode kan de hoogst gestelde Europese norm en nationale norm worden behaald. Waaronder de NEN-EN 13501-1

2

De spray-methode

Bij de spraymethode wordt met een spray-apparaat het impregneermiddel aangebracht. De gebeurd met een druk tussen de 3 en 5 bar. Door middel van een vochtmeter gaan wij na in hoeverre het impregneer is ingedrongen tot het hout. Het voordeel van deze methode is dat het op locatie kan worden uitgevoerd. Een nadeel is dat het impregneermiddel niet zover doordringt als bij de vacuum-druk-methode en hiermee dan ook niet de hoogste brandklasse kan worden behaald.

De keuze van het impregneermiddel en de mate waarin het moet worden aangebracht is afhankelijk van diverse factoren. Wij kunnen je in dit gehele traject ontzorgen; van advies tot behandeling. Altijd met het juiste certificaat.

De spray-methode; ideaal voor bestaande constructies

3

De dompel-methode

De coat-methode
De dompel methode zorgt voor een diepe indringing in het hout
Bij de dompel-methode wordt het hout ondergedompeld in het impregneermiddel. Afhankelijk van de brandklasse waar het aan moet voldoen gebeurd dit voor korte of langere tijd. Voordeel is dat dit voor een betere indringing zorgt dan het aanbrengen middels een spray of een kwast. Ook is dit ideaal voor het impregneren van plekken waar je moeilijk bij komt zoals kerstbomen of de binnenkant van Bamboe.

Nadeel is dat er meer materiaal en impregneermiddel benodigd is. Dit is dan ook ongeschikt voor kleine partijen. Wil je weten welke methode het meest geschikt is in jouw situatie? Dan komen wij graag met je in contact.

De gestelde eisen vanuit de brandweer betekende voor mij een grote kostenpost. Uit gesprek dat Peter namens ons met de brandweer voerder bleek gelukkig dat de eis overtrokken was. Gelukkig was er een goedkoper alternatief mogelijk wat niet ten kosten ging van veiligheid. Annemiek

Eigenaar, De Melineze

Kort geleden ben ik trotse eigenaar geworden van historische boerderij. Ik schrok wel even van het brandweerrapport, het voldeed qua brandveiligheid niet meer aan de eisen van deze tijd. Gelukkig kon brandveilig hout middels een spray het hout weer voldoende brandvertragend kijken en kon ik de juiste certificaten en testrapporten overleggen. Romke

Middels het aanbrengen van een coating voldeed mijn bedrijfspand weer aan de brandveiligsnoromen. De samenwerking was uitstekend. Super! Bedankt mannen! Jan

Borging

Om er zeker van te zijn dat het impregneermiddel voldoende tot het hout is doorgedrongen verrichten wij metingen. Zo weten wij zeker dat het hout aan de eisen voldoet. Ook voorkomen wij hiermee dat er teveel impregneermiddel wordt gebruikt, en dat scheelt weer in de kosten!

Altijd onderbouwd met een certificaat

Op basis van het adviesgesprek bepalen wij welk product wij op welke manier gaan aanbrengen. Dit nemen wij op in een certificaat. Dit certificaat heb je bijvoorbeeld nodig wanneer de brandweer of een verzekeringsmaatschappij eisen stelt over de brandveiligheid. In dit certificaat staat onder andere aan welke normen het hout moet voldoen zoals de brandklasse.

Met het certificaat kun je vooraf aantonen dat met de gekozen behandeling het hout aan de voorwaarden voldoet. Zo sta je achteraf niet voor verassingen. In veel gevallen nemen wij het contact met bijvoorbeeld de brandweer over. Dan hoef je je daar ook geen zorgen over te maken.

Door metingen uit te voeren weten wij zeker dat het hout voldoende geïmpregneerd is.

Een selectie van klanten waar wij al succesvolle behandelingen voor hebben uitgevoerd

brandveilig hout

Laat ons weten wat jij behandeld wilt hebben

Wij verdiepen ons graag in je vraagstuk en bieden je de beste oplossing!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel direct